Onderzoek in Zwitserland, vet verliezen en tegelijkertijd gezond worden

Hoewel veel mensen willen afslanken omdat ze een slank lichaam esthetisch mooier vinden, zou reden nummer één natuurlijk altijd gezondheid moeten zijn. Overgewicht, buikvet in het bijzonder, is simpelweg ongezond. Zwitserse arts Roland Voelin was in augustus 2014 te gast bij RTL’s Life is Beautiful om te praten over de gezondheidsvoordelen van Momentum.

In het tussenrapport van februari 2015 (na 12 maanden) van het Zwitserse onderzoek zijn de medici positief gestemd over de werking van het Momentum® concept.

Kort samengevat:

Het totaal van de 56 deelnemers geeft aan gemiddeld nog steeds 7,3% minder gewicht te hebben dan het oorspronkelijke basisgewicht. De vetmassa ligt na 12 maanden nog steeds altijd 15,2 % lager en ook de taille is gemiddeld 8 cm minder dan voor het dieet.

De WHO noemt een dieet succesvol als het gewicht 12 maanden na het afronden van de dieetfase nog altijd 5% lager is dan het begingewicht. 12 maanden na het dieet kan nog 80% van de in eerste instantie succesvolle deelnemers volgens de richtlijnen van de WHO als succesvol worden aangemerkt.

Dat is toch fantastisch nieuws?

Het fragment met de Zwitserse arts Roland Voelin te gast bij RTL4’s Life is Beautiful: