Het behandelen van verslavingen met licht en kleur

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Naast de klassieke verslavingen zoals alcohol, roken, drugs, eten zijn er ook vele andere vormen van verslaving. Denk hierbij aan gokken, werk, internet, seks enz.

Afhankelijkheid kan ook gezien worden als dwangmatige behoefte niet alleen maar naar een bepaald middel maar ook naar een bepaald gedrag. Zo kan men bijvoorbeeld verslaafd zijn aan piekeren/denken om maar niet te hoeven voelen.

Als je dwangmatige behoeftes wilt overwinnen is kleurlichttherapie een oplossing. Het werken met kleurenpunctuur brengt diepgaande processen op gang op fysiek, geestelijk en emotioneel vlak.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zoals bij de andere behandelingen in de praktijk het geval is, is ook deze behandeling voor ieder mens anders en maatwerk. Persoonlijke aandacht en werken vanuit het hart staan hierbij centraal.

Je wordt behandeld met de lichtpen op die punten die verband houden met dwangmatige behoeftes. Je klachten worden letterlijk verlicht. Daarbij komt jouw proces spontaan op gang, zoals het zich aandient. Er wordt niets geforceerd. Je wordt je bewust van het hoe en het waarom.

Het proces ondersteun ik met healing, coaching en meditatie. Indien gewenst ook met supplementen en/of kruiden.

Behandelingsduur: minimaal een uur